Ställ dig i kö för parkeringplats

Maila  och meddela att du vill ställa dig i kö för parkeringsplats.

 

Extra parkeringstillstånd

Det går att ansöka om extra parkeringstillstånd hos BRF Ekonomen. Det är okej att ha upp till 3 st parkeringstillstånd per hushåll.

 

Fordon på parkeringsplats

Det är okej att ha 2 st fordon på samma parkeringsplats (1 bil & 1 motorcykel)

 

Uppsägning av parkeringsplats
Det är 3 månaders uppsägningstid av parkeringsplats. Uppsägning av parkeringsplats ska ske till Brf Ekonomen.
Mejla in till  eller ring på 08-588 85 740.

 

Parkeringsplats med laddstolpe för elbil/laddhybrid

Styrelsen har tillsammans med Fastighetsallians och DEFA installerat laddstolpar till 10st parkeringsplatser. Investeringen av parkeringsplatserna bidrar såväl till miljön som framtiden, men kan också ses som värdehöjande för hela föreningen. Halva investeringskostnaden finansierades genom ett bidrag från naturvårdsverket. Här nedan finns information om hur du med en laddhybrid eller elbil kommer igång.

 

Jag funderar på en elbil/laddhybrid, hur får jag en laddplats?

Först och främst behöver du ha en parkeringsplats i Brf Sågbäcken. Du ställer dig i parkeringskö genom att skicka ett mail till Brf Ekonomen (vår ekonomiska förvaltare som även har hand om kön för parkeringen). När du har fått en plats eller redan har en plats, anmäler du att du har en elbil/laddhybrid och får således byta med någon som har en laddplats men ingen laddhybrid/elbil.

 

Kommer det att kosta mer/ vad kostar det?  

Normal avgift för parkeringsplats, det vill säga 400kr/månaden samt 2kr/kWh, med reservation för förändring beroende på elpriserna samt service och reparation av laddstolparna. Jämför man denna kostnad mot en bränslesnål bensinbil som förbrukar ca 0,5l milen (exempelvis VW Polo 2018), med ett bensinpris på 24kr/l, kostar det ca 12kr/milen. Detta kan jämföras mot exempelvis VW ID 3, med en ungefärlig förbrukning på 1,7 kWh/milen, vilket då blir 3,4kr/milen, alltså betydligt billigare.

 

Hur fungerar laddningen, hur kopplar ni min förbrukning till mig?

När du fått en laddplats tilldelad, kommer du behöva att ange färgen på den brickan du har till porten till Fastighetsallians. Därefter kommer du att kunna starta laddningen genom att hålla brickan mot laddstolpen genom att först sätta i kontakten i din bil, sedan andra änden i stolpen. Det är brickans inloggning som knyter laddningen till dig, så även om någon annan av misstag skulle ladda på ditt uttag, så kommer avgiften inte komma till dig. Sedan kommer avgiften att tas ut kvartalsvis.

 

Vad är det för typ av uttag?

16A, 230V. 1-fas. Typ 2 – EU-standard. Alltså ca 3,5kw effekt. Det tar ca 12-14 timmar att ladda en VW ID 3 (58 kWh batteri) från 0-100% och ger således räckvidden på ca 32 mil.